Czekoladowe ciasto z malinami

0 (0 ocen)

Delikatne czekoladowe ciasto z pyszną pianką i pachnącymi malinami na deser. Takie ciasta to ja uwielbiam

Składniki:

  • Ciasto
    mąka -500 g
    proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    kakao - 3 łyżki
    margaryna -1 kost
    żółtka jaj - 5 szt
    tłuszcz do formy
    MASA BUDYNIOWA
    budynie czekoladowe - 2 opak
    olej -0,5 szkl
    cukier -250 g
    białka jaj -5 szt
    sól - szczypta
    białka jaj -5 szt
    DODATKOWO
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną.
  • 2. Zrobić dołeczek dodać żółtka jaj, kakao i cukier, zagnieść ciasto.
  • 3. Podzielić ciasto na 2 części.
    Przełożyć ciasto do foliowych torebek, odstawić na 30 minut do lodówki.
  • 4. MASA BUDYNIOWA
    Do białek jaj dodać sól i cukier ubić białka na sztywną pianę.
  • 5. Do piany wsypać proszek budyniowy, wymieszać.
  • 6. Gdy budyń z białkami został wymieszany , dolewamy po trochu olej, dokładnie mieszamy.
  • 7. DODATKOWO
    Maliny przebrać, opłukać, osączyć.
  • 8. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem
  • 9. Ciasto wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o dużych otworach jedną część.
  • 10. Na ciasto wyłożyć budyń czekoladowy i osączone maliny.
  • 11. Resztę ciasta zetrzeć na masę i owoce .
  • 12. Wstawić ciasto do piekarnika i piec ok.40 minut w 180 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować