Ciasto czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę z mlekiem rozpuścić na parze. Przestudzić. Całe jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę o średnicy około 25 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z żelatyną. Masę jogurtową wylać na wystudzone ciasto. Na wierzchu ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze