Ciasto czekoladowe z malinami

4.5 (145 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie smaków

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    1/2 tabliczki czekolady mlecznej
    25 ml mleka
    65 dkg mąki
    1/4 szklanki cukru
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej

    1 jogurt grecki (400 g)
    2 łyżki żelatyny +3/4 szklanki mleka
    2 łyżki cukru pudru

    100 g malin

    1 galaretka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Ciasto czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę z mlekiem rozpuścić na parze. Przestudzić. Całe jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę o średnicy około 25 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić.

    Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z żelatyną. Masę jogurtową wylać na wystudzone ciasto. Na wierzchu ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt grecki Maliny Jogurt Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

To może cię zainteresować