CZEKOLADOWE SZYSZKI

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Tzw. SYSUNIE ;)

  • 30 min

Składniki:

  • -40 dkg mleka w proszku
    -1/2 margaryny
    -1/2 masła
    -1 szkl cukru
    -4 łyżki kakao
    1/2 szkl wody (mleka)
    -cukier waniliowy
    -15-20 dkg ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, masło, cukier, kakao, wodę (mleko) zagotować. Odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Dołożyć mleko w proszku i wymieszać na gładką masę (bez grudek).
  • 3. Wsypać porcjami ryż (gdyby była gęsta masa dołożyć 2 łyżki mleka). Za pomocą 2 łyżek stołowych formować szyszki.
  • CZEKOLADOWE SZYSZKI 4. Wyłożyć na papier do zastygnięcia masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować