Ciasto cudo

4.47 (174 ocen)

Przepis znalazłam w starym zeszycie mamy i od razu postanowiłam go wypróbować

Składniki:

  • 20 dkg orzechów włoskich
    10 dkg orzechów laskowych
    20 dkg wiórków kokosowych
    20 dkg cukru
    9 białek
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    budyń waniliowy
    1/2 l mleka
    5 żółtek
    1 margaryna palma
    2 galaretki cytrynowe
    delicje duże opakowanie albo 2 małe
    1 puszka ananasa
    2 galaretki wiśniowe

Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Orzechy zmielić w blenderze, wymieszać z wiórkami i proszkiem do pieczenia. Z białek z cukrem ubić sztywną pianę następnie dodać orzechy z wiórkami i proszkiem. Wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Piec około 30 min.
    Następnie przygotowujemy budyń. W połowie mleka należy rozmieszać budyń z żółtkami a połowę zagotować następnie połączyć i zagotować. Budyń wystudzić. Rozrabiamy galaretki cytrynowe w szklance wody. Studzimy. Ananasa kroimy w drobne kawałki. Margarynę ucieramy z budyniem pod koniec powoli dodajemy galaretkę cytrynową zimną ale nie zastygniętą. 1/2 kremu wykładamy na placek posypujemy ananasem i przykrywamy resztą kremu. Na krem układamy delicje. Galaretki wiśniowe rozrabiamy w 2 szklankach wody. Tężejącą galaretką zalewamy delicje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować