Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe)

4.48 (162 ocen)

  • 1 godz. 10 min

ciasto jest niesamowicie pyszne, delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli


    2 czubate łyżeczki kakao


    100g cukru


    100 g miodu


    4 jajka


    pół szklanki oleju


    1 łyżeczka cynamonu


    1 łyżeczka sody


    krem: mała śmietana 36 %


    mały serek mascarpone


    1 łyżka cukru pudru

    Sos

    pół szklanki czarnych porzeczek

    łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole odsączamy z zalewy i blendujemu na pastę. żółtka oddzielamy od białek i białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki łączymy a na końcu dodajemy białka. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 c ok 60 min do suchego patyczka , ciasto będzie w środku trochę wilgotne.
  • 2. śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Krem wykładamy na wystygnięte ciasto i polewamy sosem z czarnych porzeczek. Sos: pół szklanki czarnych porzeczek blendujemy i przecieramy przez sitko pozbywając się pestek i skórek, dosładzamy łyżką miodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować