Czekoladowe batoniki z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 60 min

A może zamiast ciasta na świąteczny stół przygotować takie o to batoniki? Pyszne, czekoladowe, mleczne i pełne wspaniałych bakalii. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag mleka w proszku
    250 ml zimnej wody
    250 ml cukru
    4 łyżki kakao
    25 dag margaryny ,, Kasia'
    10 dag żurawiny suszonej
    10 dag orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Blok czekoladowy

Czekoladowe batoniki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Następnie gotujemy aż składniki się połącza. Masa powinna być jednolita. Studzimy często mieszając.
  • 2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i bakalie, energicznie mieszamy.
  • 3. Masę czekoladową wykładamy do foremki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
  • 4. Po tym czasie kroimy w podłużne batony i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować