Batoniki pełnoziarniste z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie zawierają białego cukru za to prawdziwy miód pistacje włoskie orzechy i rodzynki. To zdrowa przekąska na drugie śniadanie, którą możesz zabrać ze sobą do pracy. Są sycące i zapewniają dużą dawkę energii na długi czas, doskonałe dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować ze słodyczy

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki płatków pszennych pełnoziarnistych
    150 g pistacji
    200 g orzechów włoskich
    150 g rodzynek
    4 łyżki prawdziwego miodu
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Przekąski

Batoniki pełnoziarniste z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy i pistacje posiekać. Płatki i posiekane orzechy prażyć na suchej patelni przez 5-7 minut. W garnuszku rozpuścić masło z miodem, należy uważać aby nie zagotować. Do płatków z orzechami dodać rodzynki, następnie dodać rozpuszczone masło z miodem i dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem na na 5-7 mm. Masę dokładnie wyrównać umoczoną w wodzie łyżką. Najlepsza będzie blaszka prostokątna. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 20 minut. Po ostygnięciu pokroić na prostokąty ostrym nożem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

4.49 (169 ocen)

BATONIKI BAKALIOWE

To może cię zainteresować