Biała polewa do ciast

  • wyświetlono: 6584 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Uniwersalna, sprawdza się przy wielu wypiekach.

  • 20 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

250 g cukru pudru
3-4 łyżki gorącego mleka
25 g masła roślinnego

Sposób przygotowania przepisu:

Biała polewa do ciast

  • 1. Cukier puder przesiać przez sito na puch.
  • 2. Dodać gorące mleko i intensywnie mieszać, aż powstanie gładka masa.
  • 3. Rozpuścić tłuszcz i połączyć z masą.
  • 4. Ostudzić i polać ciasto

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

biały krembiała polewapolewa do ciastazamiast czekolady

Komentarze

Podobne przepisy

''BIAŁY LION''

Dodane przez: suzana

''CIASTO BIAŁY LION''

Ciasto jak moje ulubione batoniki...

Ciasto Biała Dama

Dodane przez: zielony liść

Ciasto Biała Dama

Delikatne ciasto biszkoptowe przełożone...

Ciasto

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Biały Lion

Pyszne ciasto trochę słodkie ale...

ciasto do kawy

Dodane przez: katarzynka455

Ciasto do kawy

Ciasto do kawy i nie tylko herbatka...

ekstra rafaello

Dodane przez: Magda_Z

Ciasto rafaello z białą czekoladą

Przepyszne ciasto bez pieczenia...

Ciasto Biały Michałek

Dodane przez: mysweetalife

Ciasto Biały Michałek

Ciasto o smaku popularnych cukierków

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE