Biała polewa do ciast

4.33 (195 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uniwersalna, sprawdza się przy wielu wypiekach.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g cukru pudru
    3-4 łyżki gorącego mleka
    25 g masła roślinnego
Wystaw ocenę:

4.33 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Biała polewa do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier puder przesiać przez sito na puch.
  • 2. Dodać gorące mleko i intensywnie mieszać, aż powstanie gładka masa.
  • 3. Rozpuścić tłuszcz i połączyć z masą.
  • 4. Ostudzić i polać ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować