Idealna polewa do ciast

4.8 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polewa jest błyszcząca, nie kruszy się podczas krojenia ciasta, wręcz idealna

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram masła
    5 łyżek cukru pudru
    5 łyżek gęstej kwasnej smietany 18%
    3 łyżki kakao
    1 łyżka żelatyny+ 2 łyżki wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.8 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Idealna polewa do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku umiescić masło, kakao, cukier puder, smietanę, szczyptę soli, mieszając doprowadzić do wrzenia.
    Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, energicznie mieszając i dodać do polewy. Podgrzewając chwilę mieszamy dokładnie.
    Polewę wystudzić i polać nią ciasto.
    Jest to porcja do polania ciasta upieczonego w dużej blaszce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować