Idealna polewa do ciast

  • wyświetlono: 35203 |
  • dodany do książki kucharskiej: 186 |
  • polecenia: 27

Polewa jest błyszcząca, nie kruszy się podczas krojenia ciasta, wręcz idealna

IMG_1811
  • 1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

100 gram masła
5 łyżek cukru pudru
5 łyżek gęstej kwasnej smietany 18%
3 łyżki kakao
1 łyżka żelatyny+ 2 łyżki wrzącej wody

Sposób przygotowania przepisu:

Idealna polewa do ciast

  • 1. W rondelku umiescić masło, kakao, cukier puder, smietanę, szczyptę soli, mieszając doprowadzić do wrzenia.
    Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, energicznie mieszając i dodać do polewy. Podgrzewając chwilę mieszamy dokładnie.
    Polewę wystudzić i polać nią ciasto.
    Jest to porcja do polania ciasta upieczonego w dużej blaszce

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieciastapolewa do ciast

Komentarze

Podobne przepisy

POLEWA

Dodane przez: RAROSSA

POLEWA

Wypróbowałam mnóstwo różnych przepisów...

polewa

Dodane przez: mariosylwia

polewa

Polewa z żelatyną i śmietaną, na...

DROZDZOWKI Z SEREM

Dodane przez: GGBLU5

IDEALNA MASA SEROWA DO BULEK

MASA JEST CUDOWNA NIE ROZWARSTWIA...

polewa

Dodane przez: Beata5

polewa

lśniąca

Dodane przez: Asialuszcz

Polewa

Pyszna polewa, bardzo ładnie wygląda...

Polewa kakaowa

Dodane przez: JustKuchcik

Polewa kakaowa

Przepis jest niezawodny - polewa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE