Polewa czekoladowa do ciast

4.47 (163 ocen)

To polewa, którą zawsze polewam moje ciasta, przepis na nią pochodzi z "Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji".

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Polewa czekoladowa do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki włożyć do garnka. Postawić na wolnym ogniu, dobrze wymieszać i podgrzewać do zagotowania.

Porady

Na ciasto z formy 25/35 cm wystarczy zrobić polewę z połowy porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować