REKLAMA

Polewa czekoladowa do ciast

wyświetlono: 4806 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

To polewa, którą zawsze polewam moje ciasta, przepis na nią pochodzi z "Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji".

opublikowany: 19.11.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao
Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki włożyć do garnka. Postawić na wolnym ogniu, dobrze wymieszać i podgrzewać do zagotowania.

Porady

Na ciasto z formy 25/35 cm wystarczy zrobić polewę z połowy porcji.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Beata12 944684_673765892771237_7676383164500564981_n

Ekspresowa polewa do ciast

Oto najszybciej robiąca się polewa o bajecznym smaku

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 06.12.2014 | wyświetlono: 17193 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 2
Dodane przez: male_kulinaria

Biała polewa do ciast

Uniwersalna, sprawdza się przy wielu wypiekach.

kategoria: Ciasta opublikowany: 28.12.2018 | wyświetlono: 11875 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Idealna polewa do ciast

Polewa jest błyszcząca, nie kruszy się podczas krojenia ciasta, wręcz idealna

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 19.02.2013 | wyświetlono: 37838 Książki kucharskie: 186 | Polecenia: 27
Dodane przez: Beata12 944684_673765892771237_7676383164500564981_n

Polewa orzechowa do ciast

Przepyszna o orzechowym smaku polewa do ciast i babek

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 23.11.2014 | wyświetlono: 2169 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: wiesiołek 20180825_211701 (3)

Czekoladowa polewa do ciast i deserów

Najlepsza polewa jaką znam, prosta, szybka, lśniąca nawet po zastygnięciu.

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 25.03.2014 | wyświetlono: 880 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE