CZEKOLADA Z NUTKĄ POMARAŃCZY

4.5 (193 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam gorącą czekoladę z różnymi dodatkami - ta jest z nutką pomarańczy.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada mleczna/gorzka: 1 sztuka
    - śmietanka 30%: 200 mililitrów
    - mleko: 100 mililitrów
    - likier pomaranczowy COINTREAU: 4 łyżki
    - skórka pomarańczy: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Gorąca czekolada Napoje Likiery

Czekolada z nutką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę i mleko wlewamy do małego rondelka, podgrzewamy,
    dodajemy połamaną czekoladę, likier pomarańczowy, skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy.
    Nie doprowadzamy do wrzenia.
    Podajemy w ogrzanych filiżankach.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Śmietana Skórka pomarańczowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować