Gorąca czekolada z bitą śmietaną

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tym razem jednak postanowiłam nieco odmienić mój sprawdzony przepis. Dodatek bitej śmietany sprawił, iż mogłam poczuć się niczym w najlepszej kawiarni. Gorąca czekolada z bitą śmietaną to prosty i łatwy w przygotowaniu napój, który na pewno poprawi wam nastrój. Jest to napój, który jeszcze bardziej pokochacie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml mleka 3,2%
    250 ml śmietany 30%
    100 g czekolady gorzkiej
    50 g miodu
    50 g cukru pudru
    10 g śmietanfixu
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Gorąca czekolada z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki. Mleko zagotowujemy z miodem. Do gotującego się mleka dodajemy czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Lekko studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Ciepłą czekoladę przelewamy do wysokiego kubka. Dekorujemy bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować