Czekolada na gorąco z kolendrą i cynamonem

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dodatek cynamonu, skórki z pomarańczy czy nawet papryczka chili nikogo nie dziwi w połączeniu z czekoladą. Co natomiast powiecie na czekoladę z dodatkiem ziaren kolendry? Ja mówię TAK, bo lekko orzechowy smak ziaren kolendry wspaniale współgra z lekko pikantnym cynamonem i ze słodkim smakiem czekolady.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje:
    500 ml mleka
    200 g gorzkiej czekolady 70%
    2-3 łyżki cukru trzcinowego - do smaku
    na czubek łyżeczki z mielone ziarna kolendry
    duża szczypta mielonego cynamonu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Czekolada na gorąco z kolendrą i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy pokruszoną czekoladę, cukier, sól, kolendrę i cynamon - podgrzewamy ciągle mieszając.

    Czekoladę przelewamy do ulubionych filiżanek, posypujemy startą czekoladą i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować