CZEKOLADA NA GORĄCO

5 (184 ocen)

słodki, gęsty aromatyczny napój na pogodę i niepogodę. Dzięki jajku, czekolada jest gęsta i aksamitna jak krem.

Składniki:

  • 500ml mleka
    2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella
    2 żółtka
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać z kremem czekoladowym i kakao.
  • 2. Żółtka utrzeć z cukrami na kogel-mogel. Masę jajeczną dodo dać do gotującego się mleka. Wymieszać i rozlać do filiżanek. Pić ciepły napój.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować