Czekolada na gorąco Ballantines

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Aromatyczna czekolada na gorąco z alkoholową wkładką. Pyszne doznania, a to już za sprawą delikatnej pianki, skropionej alkoholem. Czekolada tylko dla dorosłych !!!!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pół tabliczki mlecznej, twardej czekolady
    - 300ml mleka
    - 100ml słodkiej śmietanki 30%
    - 30ml whisky Ballantines
    - opcjonalnie cukier
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Napoje Alkohole Bita śmietana

Czekolada na gorąco ballantines - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Mleko wlać do rondelka, podgrzewać na palniku dodając połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać do uzyskania ciepłego, jednolitego płynu.
    2 Słodką śmietankę ubić na sztywno.
    3 Gorącą czekoladę przelać do kubka, wlać kieliszek alkoholu ( 25ml). Na górę nałożyć ubitą śmietankę. Piankę skropić na koniec alkoholem. ( Jedna łyżeczka 5ml). Można dosłodzić cukrem.

Porady

Można dodać więcej alkoholu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Alkohol Czekolada Mleko Whisky

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować