Czarny makaron tagliolini z fetą i rukolą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czarny makaron, barwiony sepią, w wielu restauracjach podawany jest z owocami morza. To sprawdzone, ale i sztampowe połączenie, dlatego warto czasem uciec od tego schematu.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tagliolini: 250 gramów
    - feta: 200 gramów
    - rukola: 100 gramów
    - oliwa extra vergine: 60 mililitrów
    - pieprz: 2 szczypty
    - suszone chilli: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Czarny makaron tagliolini z fetą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotujcie makaron w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.

    2. Rukolę przełóżcie do miski. Jeśli nie używacie rukoli gotowej do spożycia, umyjcie ją dokładnie oraz wysuszcie w suszarce do sałaty.

    3. Odcedźcie ugotowany makaron, przepłuczcie go zimną wodą i dodajcie do rukoli. Wlejcie trochę oliwy, dzięki temu łatwo połączycie składniki.

    4. Wyłóżcie makaron z rukolą na duży talerz, a na wierzchu pokruszcie fetę. Całość skropcie oliwą i doprawcie pieprzem oraz suszoną papryką chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować