CZARCIE PIEROGI

  • wyświetlono: 5781 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne pierogi podawane z gulaszem wołowym

  • 60min

Składniki

SKŁADNIKI:
1,5 kg ziemniaków
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
2 jajka
łyżeczka ostrej papryki w proszku
olej do smażenia

FARSZ:
50 dag pieczarek
cebula
2 łyżki masła
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

CZARCIE PIEROGI

  • 1. Ziemniaki ugotować ,ostudzić utłuc lub przecisnąć przez praskę wymieszać z jajkami ,obiema mąkami oraz łyżeczką papryki ,wyrobić elastyczne ciasto. Pieczarki z cebulą pokroić w drobniutką kosteczkę, udusić na maśle ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy ,wykrawać kółka o średnicy około 15 cm ,nakładać porcje farszu i zlepiać brzegi ciasta. Na patelni rozgrzać sporą ilość tłuszczu ,smażyć pierogi na złoty kolor. Podawać z gulaszem wołowym i ulubioną surówką

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogimoj_niedzielny_obiadobiadz ziemniakówczarcie pierogiz mąki

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi łomnicańskie .

Dodane przez: Waldek

Pierogi łomnicańskie .

Jedni mówią kartacze, inni cepeliny...

image-1958xw5

Dodane przez: tasty-and-fit

idealne ciasto na pierogi + przepis na pierogi...

Kto z nas nie lubi pierogów? Jednak...

pierogi

Dodane przez: KORAL

Zakręcone pierogi

Istne szaleństwo kolorów. Wszyscy...

pierogi ruskie

Dodane przez: Marcelina

Pierogi ruskie

Tradycyjne ruskie pierogi jakich...

Pierogi braniewskie

Dodane przez: Cukiereczek

Pierogi braniewskie

Pierogi te wywodzą się z kuchni...

image-1s0vl48

Dodane przez: wiesiołek

Pierogi z kurkami

Pomysł zaczerpnęłam z wywiadu z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE