Zapiekane kiełbaski

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Zapiekane kiełbaski z warzywami to idealny pomysł na tani, szybki, a zarazem pyszny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa wg uznania ok 6-8 kawałków

    - papryka czerwona i żółta

    - pomidorki koktajlowe 10-15 sztuk

    - cebula 1-2 szt.

    - pieczarki ok 30-40 dag

    - cukinia

    - ziemniaki kilka mniejszych sztuk około 10-12szt.

    - sól, pieprz, tymianek, zioła prowensalskie

    -olej

Zapiekane kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski kroimy w mniejsze kawałki i nacinamy. Ziemniaki podgotowujemy ok 10 minut w mundurach. Papryki kroimy w grubsze paski, cukinie w grubsze talarki lub kostkę, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Kiełbaski przekładamy wraz z warzywami do naczynia żaroodpornego polewamy odrobiną oleju, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem oraz ziołami prowensalskimi. Wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy