Zapiekanka z chleba tostowego

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś szybkiego, a zarazem dobrego. Przepis znalazłam kiedyś w internecie. Przekąska jest prosta w wykonaniu nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolację, ale także spokojnie może zastąpić obiad, ponieważ jest dość sycąca.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 szt. chleba tostowego
    6-9 szt. jajek
    1 szt. papryki czerwonej
    1 mała cebula
    200 g szynki
    1/3 szkl. szczypiorku posiekanego
    1 szkl. sera żółtego
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zapiekanka z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W formie do pieczenia układamy chleb tostowy.
    W dużej misce mieszamy jaja dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser starty na tarce o grubych oczkach, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
    Powstałą mieszanką zalewamy chleb w formie i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować