Ciasto cytrynowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód blaszki wykładamy okrągłymi biszkoptami.
2.3 szklanki soku + sok z 2 cytryn + masło+ cukier wrzucamy do garnka. Gotujemy w 1/3 szklanki soku rozprowadzamy 4 budynie i wlewamy do garnka i gotujemy budyń.Studzimy.
3.Wystudzony budyń rozkładamy na biszkoptach. Następnie na masę wykładamy podłużne biszkopty i skrapiamy sokiem z cytryny. Gotujemy wodę na 3 galaretki (ok.1l mniej niż na opakowaniu) rozprowdzamy i studzimy do całkowitego wystygnięcia.Gdy wystygnie wlewamy do jogurtu mieszamy i odstawiamy do zgęstnienia.
4.Zgęstniałą masę wylewamy na biszkopty. Następnie rozkładamy delicje. Gotujemy wodę na 3 galaretki i przygotowujemy wedlug opakowania. Odstawiamy do lekkego stężenia i następnie wylewamy na delicje. Odstawiamy do chłodzenia na kilka godzin.
Komentarze