Ciasto cytrynowe bez pieczenia

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Cytrynowiec.. ciasto dosyć czasochłonne.. ale warto :) Idealne dla kogoś kto nie przepada za bardzo słodkimi ciastami :) Te kwaskowe..

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 1 litr soku pomarańczowego
    - 3-4 cytryny
    - 4 budynie śmietankowe
    - 2 paczki delicji
    - 3 galaretki cytrynowe
    - 3 galaretki pomarańczowe
    - 800g jogurtu naturalnego typu greckiego
    - 1 opakowanie podłużnych biszkoptów ( ok.20-25sztuk)
    - 1 opakowanie biszkoptów okrągłych ( duża paczka)
    - 4-5 łyzek cukru
    - 3-4 łyzki cukru pudru
    - 80g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto cytrynowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód blaszki wykładamy okrągłymi biszkoptami.
  • image-20eu7um 2. 3 szklanki soku + sok z 2 cytryn + masło+ cukier wrzucamy do garnka. Gotujemy w 1/3 szklanki soku rozprowadzamy 4 budynie i wlewamy do garnka i gotujemy budyń.Studzimy.
  • 3. Wystudzony budyń rozkładamy na biszkoptach. Następnie na masę wykładamy podłużne biszkopty i skrapiamy sokiem z cytryny. Gotujemy wodę na 3 galaretki (ok.1l mniej niż na opakowaniu) rozprowdzamy i studzimy do całkowitego wystygnięcia.Gdy wystygnie wlewamy do jogurtu mieszamy i odstawiamy do zgęstnienia.
  • 4. Zgęstniałą masę wylewamy na biszkopty. Następnie rozkładamy delicje. Gotujemy wodę na 3 galaretki i przygotowujemy wedlug opakowania. Odstawiamy do lekkego stężenia i następnie wylewamy na delicje. Odstawiamy do chłodzenia na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Cytryna Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować