Cytrynowe ciasto z jeżynami

4.5 (195 ocen)

Ciasto jest puszyste, o przyjemnym cytrynowym posmaku. Idealne do niedzielnej kawy. Cytrynowe wypieki niezmiennie należą do moich ulubionych. Polecam.

Składniki:

  • Blaszka 24x36 cm
    Składniki:
    - 40 dag mąki,
    - 6 dag mąki ziemniaczanej,
    - 1/3 łyżeczki soli,
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,22 dag margaryny,
    - 28 dag cukru,
    - 4 jajka,
    - ¼ szklanki soku z cytryny,

    - Dowolne owoce- u mnie jeżyny
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Cytrynowe ciasto z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowe ciasto z jeżynami 1. Margarynę topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładamy tłuszcz i na koniec sok z cytryny. Ciasto wylewamy na blaszkę. Wrzucamy owoce i pieczemy całość około 40 min w 180°C.

    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować