Cynamonowy sernik na zimno z podłużnymi biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem i cynamonem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do masy serowej, miksujemy. Dodajemy pastę waniliową i miksujemy
2.Bita śmietana: Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i cynamon, ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do śmietany, ubijamy.
3.Składanie: Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na boki i spód dajemy biszkopty. Masę serową przekładamy do tortownicy a na masę serową bitą śmietanę. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc.
4.Dekoracja: Sernik wyjmujemy z tortownicy i dekorujemy ciastkiem oraz rozmarynem. Gotowe!
Komentarze