Cynamonowy sernik na zimno z podłużnymi biszkoptami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pachnący cynamonem sernik na święta.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa serowa:
    - 500 dag sera zmielonego na sernik
    - 0,5 szklanki cukru pudru
    - 3 łyżeczki cynamonu
    - 4 łyżki żelatyny
    - 6 łyżek gorącej wody
    - 0,5 łyżeczki pasty waniliowej

    bita śmietana:
    - 125 ml śmietanki kremówki 30%
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - 1 łyżka żelatyny
    - 2 łyżki gorącej wody

    Dodatkowo:
    - 200 g podłużnych biszkoptów
    - ciastko renifer i rozmaryn do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cynamonowy sernik na zimno z podłużnymi biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem i cynamonem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do masy serowej, miksujemy. Dodajemy pastę waniliową i miksujemy
  • 2. Bita śmietana: Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i cynamon, ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do śmietany, ubijamy.
  • 3. Składanie: Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na boki i spód dajemy biszkopty. Masę serową przekładamy do tortownicy a na masę serową bitą śmietanę. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • 4. Dekoracja: Sernik wyjmujemy z tortownicy i dekorujemy ciastkiem oraz rozmarynem. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Biszkopty Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować