Cycki murzynki

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne ciasto kakaowe, przełożone masą z kremówki oraz biszkoptami. Sprawdzi się na różnych okazjach.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kakaowe:
    1margaryna
    1szkl. cukru
    3łyżki kakao
    1/2szkl. wody
    1cukier waniliowy
    2szkl. mąki pszennej
    5średnich jaj
    1,5łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa śmietanowa:
    500ml kremówki
    5łyżek cukru pudru
    3łyżki żelatyny(na 1/3szkl. wrzątku wody)

    Dodatkowo:
    Biszkopty
    Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Cycki murzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kakaowe:
    Margarynę roztapiamy, dodajemy wodę, następnie cukry oraz kakao-zagotuj. Odstaw do wystygnięcia. Następnie dodaj żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. Zmiksuj. Białka ubij na puch i dodaj do masy-wymieszaj ręcznie. Piec 35-40min. w 180C. Blaszka 24x34. Po upieczeniu ciasto przetnij na połowę oraz z górnej części zetnij cienką warstwę i pokrusz.
  • 2. Masa śmietanowa: Kremówkę ubij na puch dodając cukier puder. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie-tężejącą połącz z masą.
  • 3. przełożenie : ciasto-masa-biszkopty-masa-ciasto-masa-biszkopty-polewa czekoladowa
    Schłodź.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować