1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dokładnie zmiksować. Dodać olej i zmiksować. Przesiewać po łyżce kakao i mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy. Rzucić 3 razy na podłogę (z około 20cm). Piec w nagrzanym piekarniku do 180'(z termoobiegiem) przez ok 15 minut. Po tym czasie wyjąć i rzucić na podłogę 3 razy ( z 20cm). Wystudzić.
2.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dokładnie zmiksować. Dodać olej i zmiksować. Przesiewać po łyżce mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy. Rzucić 3 razy na podłogę (z około 20cm). Piec w nagrzanym piekarniku do 180'(z termoobiegiem) przez ok 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć i rzucić na podłogę 3 razy ( z 20cm). Wystudzić.
4.Truskawki rozmrozić, zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki, dobrze wymieszać. Wystudzić,żeby lekko stężała.
5.Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę.
6.Masło rozpuścić i dodać pokruszoną czekoladę. Odstawić na kilka minut, by czekolada się rozpuściła. Potem dokładnie wymieszczć, by masło połączyło się z czekoladą.
7.Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny - masa budyniowa - masa truskawkowa - biszkopty - masa truskawkowa - masa śmietanowa - biszkopt jasny - polewa.
Komentarze