Uwielbiam piec ciasta i gotować, fascynuje mnie odkrywanie nowych smaków.Łączę przeróżne składniki i na razie moi bliscy są z moich eksperymentów kulinarnych bardzo zadowoleni.
Curry drobiowo-kefirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka myjemy
i kroimy w sporą kostkę. Cebulę
kroimy w półplastry, paprykę
w kostkę, selera w plasterki. Na
patelni roztapiamy masło i szklimy na złoto cebulę. Dolewamy
oliwę i wrzucamy selera. Dusimy
pod przykryciem 5 minut.
Dodajemy paprykę, skrapiamy
połową sosu sojowego i dusimy
na małym ogniu 5 minut. W razie
potrzeby warzywa podlewamy
odrobiną wody.
2.Na oddzielnej patelni prażymy
na łyżce oliwy kolendrę.
Wkładamy pokrojone piersi
z kurczaka i smażymy do zrumienienia,
dodając łyżeczkę
curry, sól, pieprz i ostrą paprykę.
3.Mięso przekładamy do warzyw.
Mieszamy i zalewamy sosem
przygotowanym z dokładnie
wymieszanych składników.
Dusimy kilka minut, aż sos
zgęstnieje. Podajemy z ryżem.
Komentarze