Ciasto kefirowe

4.49 (165 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od znajomej z Czech

  • 10 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąka krupczatka,
    1,5 szklanki cukier,
    1 łyżeczka soda,
    4 łyżki kakao,
    1 łyżka olej,
    2 sztuki jajka,
    0,5 litra kefir
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kefirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać składniki sypkie: cukier, soda, kakao. W drugiej misce mieszamy składniki płynne: olej, jajka, kefir.



  • 2. Następnie składniki mokre i sypkie wymieszać ze sobą za pomocą miksera.
    Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 45 min.

Porady

Gdy ciasto przestygnie można polać polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować