Kefirowe Racuchy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 600 g mąki pszennej
    • 6 łyżek cukru
    • 2 łyżeczki sody
    • 800 ml mleka
    • 4 jajka
    • 4 jabłka
    • Olej do smażenia
    • Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Kefirowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka.
    2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam.
    3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.
  • racuchy 2. 4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor.
    5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.
  • racuchy 3. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować