Cukinia z kokardkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie, zdrowe i pyszne, czyli to lubię najbardziej.

  • 30 min

Składniki:

  • czerwona papryka
    średnia cebula
    mała cukinia
    Garstka fasolki szparagowej
    oliwa do smażenia
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki śmietany
    250 g makaronu kokardki
    pół łyżeczki oregano
    pół łyżeczki bazylii
    pół łyżeczki rozmarynu
    kostka rosołowa warzywna
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia z kokardkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastaw wodę na makaron. Ugotuj go al dente. W tym czasie kiedy woda się gotuje przygotuj sos. Umyj wszystkie warzywa.
    Na dużej patelni rozgrzej oliwę dodaj drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę, i pokrojoną paprykę w większą kostkę i fasolkę szparagową. Smaż chwilę, aż papryka będzie lekko miękka. Następnie dodaj pokrojoną w pół księżyce cukinię. Wszystko razem podsmaż. Dodaj teraz kostkę i podlej 4 łyżkami wody.
  • Cukinia  z kokardkami 2. W misce wymieszaj śmietanę z 3/4 szklanki wody. Wlej ten sos do warzyw. Dopraw solą pieprzem, oregano i bazylią i rozmarynem. Ugotowany makaron odcedź opłucz zimną wodą i wsyp na patelnię. Wszystko razem wymieszaj. Na wierzch można posypać serem.

Porady

Fasolkę można wcześniej podgotować. Nie będzie taka twarda i chrupiąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować