CUKINIA FASZEROWANA KASZANKĄ

4.5 (201 ocen)

  • 30 min

Zapieczona chrupka kaszanka i soczysta słodziutka cukinia...pycha

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg kaszanki z kaszą jęczmienną
    3 młode cukinie
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Cukinia faszerowana kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę,szklimy na oleju.Cukinie przekrawamy na pół ,wydrążamy,z wydrązonej cukini drobo kroimy srodek.Kaszankę wyjmujemy,łaczymy zpodsmażoną cebulkę,cukinią,doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy dokładnie ,łodeczki cukiniowe solimy,nadziewamy kaszanką.Zapiekmy ok.2 minut w 170 st,po czym zwiększamy temp do 200 i zapiekamy jeszcze ok.5 minut,zeby kaszanka była chrupiąca
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Mięso Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować