cukier lawendowy

4.48 (178 ocen)

Cukier o delikatnym zapachu lawendy jest idealny do posypywania ciast i deserów.

Składniki:

  • proporcje:
    szklanka cukru
    2 łyżki suszonych kwiatów lawendy lub 4 łyżki świeżych kwiatów.
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukier lawendowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aby zrobić domowy cukier lawendowy wystarczy wymieszać kwiaty lawendy z cukrem i umieścić w pojemniku z pokrywką. Przechowywać w ciepłym miejscu około 1-2 tygodni, od czasu do czasu potrząsając pojemnikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować