Ciasto ze słonecznikiem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie masy :
Słonecznik upraż na suchej patelni. Do miski wrzuć miękkie masło. Wsyp cukier puder i wlej mleko. Utrzyj wszystko na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami masę krówkową. Na koniec wsyp słonecznik i delikatnie wymieszaj składniki.
3.Przygotowanie masa śmietankowa :
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (1/4 szklanki gorącej wody). Zostaw do ostygnięcia. Do miski wlej śmietankę i dodaj cukier puder. Ubij na sztywno. Delikatnie wlej żelatynę ciągle miksując.
4.Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Przygotowanie ciasta :
Na biszkopt wyłóż masę krówkową ze słonecznikiem. Rozsmaruj. Następnie rozsmaruj masę śmietankową i na górę ułóż herbatniki maślane obok siebie. Całość polej czekoladą tworząc paseczki.
5.Przygotowanie ciasta :
Na biszkopt wyłóż masę krówkową ze słonecznikiem. Rozsmaruj. Następnie rozsmaruj masę śmietankową i na górę ułóż herbatniki maślane obok siebie. Całość polej czekoladą tworząc paseczki.
Komentarze