Ciasto z rogalikami 7'days - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier;ubijamy na kremową masę.Dodajemy żółtka,ubijamy kilka chwil.Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem ,delikatnie mieszamy z masą .Ciasto wykładamy na wysmarowaną,wyłożoną papierem blaszkę standardowych rozmiarów 25/36 cm.Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 30 min w 180 st.
masa budyniowa:
Połowę mleka zagotować z cukrem ,pozostałą część roztrzepać z żółtkami,mąkami i kawą.Wlać do mleka,ugotować budyń.Masło utrzeć dodając stopniowo przestudzony budyń.Masie można zaostrzyć smak dodając odrobinę spirytusu.
masa śmietankowa:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Śmietanę ubić dodając cukier puder do smaku i przestudzoną żelatynę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt (można posmarować powidłami) -masa budyniowa-rogaliki lekko dociskając w masę-masa śmietankowa-biszkopt-polewa
Porady
rogaliki 7'days można zastąpić domowymi rogalikami ,zrobionymi samemu
Komentarze