Ciasto z kokosem

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mężatką, mam trzy córki. Lubię piec i gotować. To moje hobby, które daje mi wiele satysfakcji.

Składniki:

  • Ciasto: 3 szkl. mąki
    ● margaryna
    ● 5 żółtek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa: 1/2 l kwaśnej śmietany
    ● 5 białek
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● 1/2 szkl. cukru
    Polewa: 1/2 margaryny
    ● 3 łyżki mleka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 4 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy, dzielimy
    na 2 części. Jedną wkładamy
    do zamrażalnika, drugą
    wykładamy na blachę.
  • 2. Białka ubijamy z 2 łyżkami
    cukru. Zagotowujemy śmietanę
    z wiórkami i resztą cukru.
    Gdy masa wystygnie, mieszamy
    z pianą, wykładamy na
    ciasto. Resztę ciasta ścieramy
    bezpośrednio na pianę. Pieczemy
    60 minut w 180 C.
  • 3. Składniki polewy roztapiamy
    w rondelku. Polewamy
    ostudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować