Ciasto z brzoskwiniami

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Puszyste ciasto z brzoskwiniami i kruszonką, w konsystencji podobne do ciasta drożdżowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 2,5 szkl. mąki
    1 szklanka cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    0,5 szkl. oleju
    3 jajka
    puszka brzoskwiń
    Kruszonka:
    6 łyżek mąki
    3 łyżki cukru
    50g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, cukry i proszek do pieczenia, w drugiej misce zmiksować ze sobą mokre składniki: jogurt, olej i jajka.Zawartości obu misek zmiksować na gładką masę.
  • 2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić na ok.1 cm plastry. Przygotować kruszonkę z 6 łyżek mąki, 3 łyżek cukru i 50g masła.
  • 3. Ciasto przelać na prostokątną blachę, układać na wierzchu kawałki brzoskwiń, posypać kruszonką. Piec ok. 45 min w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować