ciasto WAŻONE

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

szybkie łatwe w wykonaniu można zrobić je z sezonowymi owocami

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    tyle ile ważą jajka MĄKI
    tyle ile ważą jajka MASŁA
    tyle ile ważą jajka CUKRU
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ważone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zważyć na wadze kuchennej wraz ze skorupkami następnie odważyć po tyle samo mąki,masła i cukru. Miękkie masło utrzeć z cukrem gdy zbieleje uperfumować skórką otartą z cytryny. Mąke połączyć z proszkiem.Do masy wbić jajko,troche przesianej mąki i ucierać. tak postępować aż do wyczerpana składników.formę do ciasta (28 na 23,5) wyłożyć papierem do pieczenia przelać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. piec 40 min w 180 stopni.

Porady

po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować