domowa jarzynka

4.5 (151 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

domowa wegeta świetnie zastępuje suszoną sklepową :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych marchewek
    4 duże pietruszki korzeń
    duży seler
    2 cebule
    1 por
    2 pęczki natki pietruszki
    80 gram soli kuchennej
    20 gram soli ziołowej
    opakowanie suszonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa jarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i umyć oraz zetrzeć na grubych oczkach tarki lub w maszynie
    Cebule obrać pokroić w bardzo drobną kosteczke.
    pora dokładnie oczyścić i pokroić w pół talarki
    czystą pietruszke natkę poszatkować
    wszystko połączyć w dużej misce
    dodać sól i sól ziołową .. Na 700 gram tartych warzyw 100 gram soli !!!!
    wsypać suszoną natkę pietruszki i wszystko wyrobić rękoma
    nadmiar wody odcisną na sitku i warzywa ubijać w słoiki

Porady

w lodówce może stać nawet rok czasu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować