Ciasto ucierane z truskawkami i płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jest puszyste i sprężyste, smacznie wilgotne. Z powodzeniem nadaje się do upieczenia z innymi owocami.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na blachę ok 20x20cm)
    -200 g mąki pszennej
    -40 g mąki ziemniaczanej
    -1 kostka masła
    -150 g cukru
    -4 jajka
    -cukier wanilinowy
    -czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    -szczypta soli
    -150 g jogurtu greckiego
    -500 g truskawek
    -50 g płatków migdałowych.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto ucierane z truskawkami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, odszypułkować i odłożyć by obciekły.
    Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Dalej ubijając, stopniowo dodawać po 1 jajku, później mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, a na końcu jogurt grecki. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na masie rozłożyć owoce (wedle uznania mogą pozostać w całości lub pokrojone w połówki) i posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Migdały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować