Ciasto szafirowa fala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT CIEMNY:
WYKONANIE:
Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać.
Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 180*.
MASA KAKAOWA:
WYKONANIE:
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, kakao, na końcu wmieszać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Krem wyłożyć na biszkopt, wyrównać, wstawić do lodówki.
GALARETKI:
WYKONANIE:
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę czekoladowa. Wstawić do lodówki.
MASA ŚMIETANOWA Z CUKIERKAMI:
WYKONANIE:
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, cukiereczki, żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Wyłożyć na galaretkę wyrównać. Wstawić do lodówki
GALARETKI SZAFIROWE:
WYKONANIE:
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę śmietanową. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
PRZEŁOŻENIE:
biszkopt - masa kakaowa - galaretka wiśniowa - masa śmietanowa - galaretka szafirowa
Komentarze