Ciasto orzechowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Prosty i szybki przepis na pyszne ciasto

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 250 ml mleka (3,2%)
    2 jajka
    250g cukru
    1 op. cukier waniliowy (16g)
    100g mąki pszennej
    1 op. proszek do pieczenia (30g)
    1 łyżka kakao
    szczypta soli
    100g kaszy manny
    250g posiekanych orzechów włoskich
    margaryna do wysmarowania formy
    cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto orzechowe Desery

Ciasto orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączyć piekarnik na 180°C.
    Mleko i jajka wymieszać w szejkerze. Suche składniki (cukier, cukier waniliowy, mąka, proszek do pieczenia, kakao, sól, kasza manna) dokładnie wymieszać w misce. Dodać mleko z jajkami, następnie dokładnie wymieszać. Dodać orzechy, dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
    Ciasto wlać do natłuszczonej formy (okrągła forma do ciast z kominkiem o średnicy 26 cm).
    Wstawić do nagrzanego piekarnika, w temperaturze 180°C. Piec około 60 minut.
    Upieczone ciasto, po wystudzeniu wyjąć z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-157bonh

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto orzechowe

viki2903 Ciasto orzechowe przełożone orzechowym kremem 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować