Bakaliowy jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Idealny pomysł na szybkie ciasto z wykorzystaniem jesiennych dobroci ogrodu

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 1 szklanka cukru
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 szklanka oleju
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - 4 jabłka
    - orzechy włoskie
    - rodzynki wcześniej namoczone
    - kandyzowana skórka pomarańczy
    - 2 łyżki zmielonych migdałów
    - 1 do 2 łyżek cynamonu
    - 1 łyżka kakao
    - posiekane orzechy włoskie do ozdoby
    - polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bakaliowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w około centymetową kostkę. Orzechy włoskie drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce. Masa wychodzi bardzo gęsta. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec przez około 40 minut w temperaturze 200c. Pod koniec pieczenia sprawdzić Patyczki em czy ciasto jest gotowe. Ostudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować