Ciasto marchwiowo-buraczkowe

4.48 (155 ocen)

Ciasto szybkie i proste w przygotowaniu. Po raz pierwszy piekłam ciasto z buraczkami w środku i jestem mile zaskoczona. Pyszne!

Składniki:

  • Blaszka 24x36cm
    Składniki:
    - 6 jajek,
    - 1 szklanka cukru,
    - 3 szklanki maki,
    - 1 cukier waniliowy,
    - 1 szklanka tartej marchwi,
    - 1 szklanka tartych buraczków,
    - Garść siekanych migdałów,
    - Garść suszonej żurawiny,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1 szklanka oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchwiowo-buraczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do miski. Dokładamy cukier i razem ubijamy na puszystą masę. Następnie dokładamy do całości mąkę z proszkiem na przemian z olejem. Do gotowego ciasta wsypujemy migdały, żurawinę, marchew i buraczki. Delikatnie mieszamy całość. Ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę i pieczemy około 40 minut w 180°C.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować