ciasto marchewkowe z imbirem

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Aksamitne, mokre, słodkie i pyszne. Z nutą pomarańczy i imbiru.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/3 kg marchewki (słodkiej),
    skórka otarta z 2 pomarańczy,
    3 cm korzeń imbiru,
    3 jajka,
    1,5 szklanki mąki,
    1/2 szklanki cukru,
    czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
    2/3 szklanki oleju,
    bułka tarta do obsypania formy.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i imbir zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać startą skórę pomarańczową i olej.
  • 2. Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę. Wlać do pozostałych składników.
  • 3. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.
  • 4. Formę natłuścić i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w 190 stopniach.
    Smacznego. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować