Ciasto marchewkowe pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą) i olej. Następnie dodać startą marchewkę, cynamon, na końcu posiekane orzechy. Piec w temperaturze 180 st. ok. 50 min
2.MASA MARCHEWKOWA:
Ugotować budynie waniliowe na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Gorący budyń wylać na ostudzone ciasto marchewkowe
3.ŚMIETANKOWA PIANKA:
Śmietanę ubić ze śmietan–fixem zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodać chłodną żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie wymieszać. Masę śmietanową wylać na wystudzony budyń.
Wierzch posypać startą na drobnych oczkach białą czekoladą
Komentarze