Muffinki krówkowe

4.49 (179 ocen)

  • 30 min

Delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. PYYYYYYCHA

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g maki pszennej
    100 ml mlek
    100 ml maślanki
    50 g masła
    70 g cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    op krówek ok10szt
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól, a w drugiej mokre: mleko, maślanka, roztopione masło, jajka. Krówki posiekaj w drobną kostkę. Zawartość obu misek wymieszaj, dodaj rozdrobnione krówki i ponownie wymieszaj. Masę przelej do foremek na muffinki z papilotkami, piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Porady

Przepis ze strony http://www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1865,n/przepisy-na-podwieczorek-z-pyszne-25,148745.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować