CIASTO MARCHEWKOWE

0 (0 ocen)

Szybkie, smaczne ciasto.

Składniki:

  • 1 szklanka oleju rzepakowego
    3 / 4 szklanki cukru
    1 i 2 / 3 szklanki mąki pszennej tortowej
    3 jajka
    2 szklanki startej surowej marchewki ( na tarce o dużych oczkach)
    1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1,5 łyżeczki cynamonu
    1,5 łyżeczki kakao
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe Desery

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier ucieram z olejem.
    Dodaję po jednym jajku, kolejno wsypuję stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sodę.
    Dokładnie wszystko mieszam i na samym końcu dokładam marchew
    i ponownie mieszam do połączenia się składników.
    Ciasto wlewam do blaszki o wymiarach 36 x 23 cm.
    Piekę ok. 40 min. w nagrzanym piekarniku do 190 – 200 C,
    do tzw. suchego patyczka.
    Po ostudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować