Zapiekana tortilla z mięsem mielonym

4.49 (172 ocen)

Szybkie, smaczne i sycące danie :)

Składniki:

  • 4 duże placki pszenne tortilli
    500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
    gotowy sos do spaghetti w słoiku
    żółty ser
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zapiekana tortilla z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Forma : 31 x 19 cm

    Mięso mielone smażę na małej ilości oleju, pod koniec smażenia dodaję sos i chwilkę duszę.
    Dno formy wykładam dwoma plackami, posypuję startym serem, na to rozsmarowuję 1/2 mięsa z sosem. Na to kładę kolejny placek, resztę farszu, przykrywam ostatnim plackiem. Wierzch polewam pozostałością sosu i posypuję serem. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 – 190 stopni na około 15 minut, do zagrzania i roztopienia się sera.

Porady

Brzegi tortilli warto zagiąć do środka, by nie wystawały, ponieważ po pieczeniu robią się chrupkie i nie każdemu mogą smakować :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować