Ciasto kremowe z kiwi i ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek orzechowy: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodawajemy cukier, potem żółtka, następnie bułkę tartą, orzechy oraz proszek do pieczenia, mieszamy. Wykładamy na blachę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
2.Placek kokosowy: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i na koniec dodajemy kokos, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Wykładamy na blachę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
3.Placek kakaowy: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, następnie kakao, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Wykładamy na blachę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
4.Galaretkę żółtą i zieloną rozpuszczamy razem według przepisu na opakowaniu i odstawiamy, żeby zaczęła tężeć.
Krem: odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w nim obie mąki i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i mieszamy aż zakipi, potem zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy 50 dkg margaryny i łączymy z zimnym budyniem.
5.Przekładamy: troszeczkę kremu pozostawiamy na wierzch ciasta, a resztę kremu dzielimy na 4 części.
Komentarze