Ciasto Kinder Country - bez pieczenia

4.49 (191 ocen)

W internecie nastał jakiś istny szał na to ciasto, wiec i ja uległam i po spróbowaniu muszę rzec, że owe szaleństwo jest w pełni uzasadnione ;)No rewelacyjne to jest! Pyszne, słodkie, smakuje prawie jak batonik.Jednak zamiast mlecznej czekolady, użyłam gorzkiej i to było dobre posunięcie

Składniki:

  • tortownica 24cm

    150 g herbatników
    200 g gorzkiej/mlecznej czekolady
    200 g białej czekolady
    250 g serka mascarpone
    3/3,5 szklanki płatków Nestle Kangus + do posypania na wierzch
    350 ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kinder country - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Ułożyć herbatniki.
    Rozpuścić białe czekolady w kąpieli wodnej. Przestudzić.
    Ubić 200 ml śmietany, gdy będzie sztywna, dodawać stopniowo mascarpone, wsypać 3/3,5 szklanki Kangusów, a następnie wlać powoli przestudzoną czekoladę. Wymieszać.
    Przełożyć masę na herbatniki. Wyrównać. Położyć drugą warstwę herbatników.
    Ponownie rozpuścić gorzkie czekolady w kąpieli wodnej. Przestudzić.
    Ubić pozostałe 150 ml śmietanki i dodać czekoladę. Wymieszać.
    Przełożyć na herbatnikową warstwę.
    Posypać Kangusami na wierzchu i schłodzić, najlepiej całą noc, aż całość się zasklepi ;)
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować