Ciasto kawowe

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz.

Z kawą cappucino

  • 2 godz.

Składniki:

  • Forma 25x36 cm

    Ciasto:
    1 szkl. cukru pudru,
    3/4 szkl. mąki pszennej,
    3/4 szkl. mąki ziemniaczanej,
    6 jajek,
    4 łyżki oleju,
    2 łyżki kakao,
    1 łyżeczka proszku do pievzenia,

    Masa kawowa:
    2 szkl. mleka,
    1/2 szkl. cukru pudru,
    1/2 szkl. kawy cappucino czekoladowej
    1 op. budyniu śmietankowego

    Dodatkowo:
    wiśnie (mogą być ze słoika),
    czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy Cappuccino

Ciasto kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto - masa 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka utrzeć, następnie dodać mąki, proszek, kakao i olej. Wymieszać, wlać do formy. Piec 35 min. w temp 180 stopni.
  • masa kawowa 2. Ugotować budyń na mleku i zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem oraz kawą, dodać budyń i wymieszać.
  • wiśnie na cieście 3. Na cieście położyć wiśnie,następnie przykryć masą kawową i przystroić startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować