Masa budyniowa:
3 szkl. mleka
200 g masła (margaryny)
2 op. budyniu waniliowego
4 łyżki cukru
Masa czekoladowa:
1 szkl. śmietany 36%
100 g białej czekolady
Dodatkowo:
dżem brzoskwiniowy (ja nie użyłam)
puszka ananasa
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto ananasowe
1.
Ubić pianę z 7 białek z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę, wymieszać. Upiec biszkopta w temp. 180 stopni około 30 min.
2.
W szklance mleka rozmieszać 2 budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać budyń mieszać do zgęstnienia masy. Ostudzić. Utrzeć z masłem(margaryną).
3.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić, dolać nadal ubijając przestudzonej czekolady.
Komentarze